Byte Kamkedja & Kamrem Tullinge,Tumba & Botkyrka

Byt kamrem eller kamkedja hos oss boka tid idag! Vi har de rätta verktygen för att göra jobbet korrekt byte av Kamremmen eller kamkedjan är viktigt för den driver kamaxeln i motorn och håller inställningarna mellan kamaxeln och vevaxeln på plats, så att de inte brakar ihop. På så sätt synkroniseras motorns olika axlar och motorns driftscykler sker koordinerat, Kamremmen är viktig utan fungerar inte motorn. Byt kamremmen/kamkedjan i tid för när den är utsliten och kuggar över så kan den gå av och kan detta leda till ett motorhaveri. Det i sin tur kan bli en dyr historia som ägaren undviker bäst genom att följa motortillverkarens rekommendationer och göra kamremsbyte efter antal körda mil eller år i bruk. Vårt råd är att du inte skall överskrida det rekommenderade antalet körda mil eller år. Välkommen till oss på Bergströms Bil & Däckservice, vi hjälper dig med ditt kamremsbyte. Vid kamremsbyte byts även alla reservdelar ut Det är inte bara kamremmen som byts ut i din bil när kamremsbytet sker. Vid kamremsbytet ingår en sats av reservdelar som håller kamremmen spänd och ser till att den rullar smidigt. Reservdelarna brukar vara dessa Kamrem / kamkedja Vibrationsdämpare Löprulle Spännare Vattenpump Reservdelarna varierar mellan olika bilmärken.

Varför byter man ut vattenpumpen samtidigt?

Ett bra tillfälle att byta kamrem är i samband med en service. Vår personal kommer då rekommendera att de samtidigt byter en del andra komponenter som påverkas av kamremmen. Dels rör det sig om spännhjul eller löphjul som ingår i kamremskonstruktionen, men även byte av vattenpumpen bör ske eftersom den på många bilmodeller drivs av kamremmen. Skulle vattenpumpen börja läcka sitter den dessutom monterad så att man måste montera ner kamremmen för att komma åt, och en avmonterad kamrem återmonterar man inte.

Lämna bilen till en erfarna bilmekaniker hos oss vid byte av kamrem?

Ett kamremsbyte är oftast inget man gör själv utan något man vanligtvis överlämnar till en erfaren och utbildad mekaniker. Bytet kräver delvis nedmontering av motorns framsida och har man inte kompetensen riskerar man att orsaka stora skador. Det krävs också olika specialverktyg för att kunna utföra jobbet.

Kontakta oss idag ring eller begär offert!

Byte kamrem